top of page

Ulkotuotantoauto

Pro Audilella on oma ulkotuontantoauto, joka on päivitetty keväällä 2022. Ulkotuotantoauto, tai tuttavallisemmin pelkkä UT-auto eli Utte, mahdollistaa äänittämisen ja striimaamisen monipuolisesti melkeinpä missä tahansa.

Ulkotuotantoauto
Utte1.jpg

Mikä ihmeen ulkotuotantoauto?

Ulkotuotantoauto tarkoittaa liikkuvaa tuotantoyksikköä, joka on suunniteltu mahdollistamaan monenlaiset äänitykset ja striimaukset eri paikoissa. Se toimii liikuteltavana studiona ja tarjoaa kaikki tarvittavat laitteet ja välineet ääni- ja kuvatuotantoihin. Ulkotuotantoautot tarjoavat joustavuutta ja mahdollistavat ammattimaisen tuotannon missä tahansa. Suomessa ulkotuotantoautoja on vain muutamia yksittäisiä kappaleita YLE:n autojen lisäksi ja meidän ulkotuotantoautomme on ainoa yksityisistä toimijoista, joka on erikoistunut akustiseen musiikkiin, mutta taipuu myös muuhun käyttöön.

Utessa studio kulkee siis kiinteästi autossa ja valokaapelointimme mahdollistaa äänittämisen jopa 250 metrin etäisyydeltä. Esimerkiksi monista kirkoista löytyy kaunis akustiikka ja autollamme kirkkosalien äänitys käy käden käänteessä. Utteen tulee sisälle kaiken kaikkiaan 128 äänikanavaa ja kuvamikserimme mahdollistaa kahdeksan videokameran samanaikaisen käytön, joten meidän on mahdollista toteuttaa suuriakin kokonaisuuksia.

Mitä Utte pitää sisällään?

Utesta löytyy tuotantotilat viidelle henkilölle. Käytännössä tämä pitää sisällään äänittäjän paikan (1 kpl), striimaamiseen ja videotallenteisiin liittyvät kuvankäsittelypaikat (2 kpl) sekä tuotannosta riippuen muutaman paikan joko tuottajalle tai nuotinlukijalle.

Auton mukavuuksista ei ole myöskään tingitty. Utessa on koko lattian kattava lattialämmitys, joka takaa, ettei varpaat palele talvellakaan. Lisäksi autosta löytyy kahvinurkkaus, pieni jääkaappi ja mikro, jotka ovat kaikki tietysti myös asiakkaan käytössä!

Tuottajan paikka.jpg
Striimauspiste

Miksi Utte?

Ulkotuotantoautossa kuunteluolosuhteet ovat aina stabiilit. Mikäli vertaa kuulokkeilla tehtävään kuunteluun suoraan salissa, voi siinä helposti jäädä huomaamatta erilaisia asioita, kuten esimerkiksi hälyääniä tai parabolisia heijasteita, joita voi olla mahdotonta korjata jälkikäteen. Ulkotuotantoauton tarkkaamossa on hyvät olosuhteet kuunnella, mitä mikit salista oikeasti kuulevat.

 

Äänityksien aikana salista vedetään myös reaaliaikainen kuvayhteys tarkkaamoon, mikä helpottaa tuotannon tekemistä. Lisäksi autossa on mahdollista myös puhua ääneen tuotannon aikana ja keskustella siitä, mitä tapahtuu nyt ja mitä seuraavaksi. Tällaisen kommunikaation mahdollisuus voi olla joissakin tuotannoissa äärimmäisen tärkeä.

 

Pitkän äänityspäivän aikana esimerkiksi kapellimestari tai kuoronjohtaja voi olla myös aikamoisessa paineessa, niin auto tarjoaa myös heille hengähdyspaikan, johon voi tulla hetkeksi levähtämään.

Ympäristöystävällinen valinta

Ulkotuotantoautomme on vihreän ihmisen valinta. Auto kuuluu EURO6 päästöluokitukseen, joka on uusin ja tiukin EU:n päästöluokista. Lisäksi laitteet, joita autoon on hankittu, ovat aina kun mahdollista joko suomalaisia tai eurooppalaisia laatutuotteita. Laitteet ovat pitkäikäisiä ja niitä voi huoltaa, mikä tekee niistä ympäristöystävällisempiä. Ulkotuotantoauto pyörii aurinkosähköllä sen ollessa kotipihassa. Pyrimme tekemään kaikki ratkaisut ympäristöarvoja silmällä pitäen.

Voit lukea ulkotuotantoautosta lisää Riffin jutusta 6/2023 Aamukahvilla Pro Audilella – oma ääniauto on iso etu.

Tervetuloa tutustumaan!

ääniauto.jpeg
bottom of page