top of page
Refrain Records.jpg

Haluamme olla muusikon asialla. ‚Äč

‚Äč

Saammeko esitellä: uusi levy-yhtiömme Refrain Records.

‚Äč

Ajatuksenamme on, että meillä artisti on keskiössä, niin musiikkinsa kautta kuin sen esiintuomisessakin. Haluamme tuoda artistin lähemmäksi kuulijaa. Julkaisemme levyesittelyn yhteydessä materiaalia, jota ei välttämättä muuten löydy, avaamalla uniikkia prosessia levyjen takana. Julkaistu musiikki ja albumin kokonaisuus luo näin syvemmän kokonaisuuden tarjoamalla kuulijalle enemmän kosketuspintaa.

‚Äč

Refrain Recordsilla muusikko omistaa oikeudet omaan materiaaliinsa. Tämä tarkoittaa, että levy-yhtiö ei saa myydä materiaalia kolmansille osapuolille ilman artistin lupaa, mutta se saa käyttää omassa markkinoinnissaan julkaistua musiikkia. Suurin taloudellinen hyöty menee muusikoille, ei levy-yhtiölle.

Haluamme olla luotettava ja välitön toimija, jonka sydän on yksilön ja musiikin puolella.

‚Äč

Julkaisemamme levyt

Solace, Risto-Matti Marin pianolevyn kansikuva


Levynjulkaisukonsertti:

Päivämäärä vielä auki

Solace

Risto-Matti Marin, piano

Maamme eturivin pianisteihin kuuluvan Risto-Matti Marinin soolopianolevy Solace tarjoilee soinnin taikaa ja meditaatiota. Levyllä yhdistyvät Sibeliuksen ja Brahmsin tunnetut mestariteokset ja Matthew Whittallin sanomattoman kauniit uudet kappaleet kokonaisuudeksi, joka hivelee sielua ja korvia.

√Ėinen n√§ky levyn kansikuva


Levynjulkaisukonsertti:

13.5.2024 klo 19
Temppeliaukion kirkko, Helsinki

√Ėinen n√§ky

Seeli Toivio

Sellotaiteilija Seeli Toivion uusin levy sis√§lt√§√§ aiemmin levytt√§m√§tt√∂mi√§ suomalaisia teoksia sellolle ja orkesterille ja niiden kautta antaa my√∂s lis√§valaistusta sellonsoiton historiaan Suomessa. P√§√§osin levylt√§ l√∂ytyv√§t teokset ovat s√§velletty 1930‚Äď1950-luvuilla ja ovat hienoja esimerkkej√§ aikansa suomalaiskansallisesta tyylist√§ ‚Äď ja tyylikkyydest√§. Levylt√§ l√∂ytyy my√∂s varsinainen arkeologinen l√∂yt√∂: Yrj√∂ Gunaropuloksen konsertto vuodelta 1938. Teoksen nuotit tuhoutuivat s√§velt√§j√§n kotona sattuneessa tulipalossa vuonna 1954, mutta soolonuotti onnistuttiin l√∂yt√§m√§√§n my√∂hemmin ja nyt sen ymp√§rille on s√§velletty uusi orkesteriosuus.

Canto meditativo - Hannu Kiiski, levyn kansikuva


Levynjulkaisukonsertti:

5.4.2024 klo 19
Vihdin kirkko

Canto Meditativo

Välähdyksiä, kohtaamisia ja tarinoita matkan varrelta

Tällä levyllä pääset sukeltamaan musiikin maailmaan, jossa jokainen sävel kantaa mukanaan iloa, syvällisyyttä, rauhaa ja lohtua. Kappaleet kietoutuvat yhteen kohtaamisten, tarinoiden ja musiikillisten matkojen kautta, luoden ainutlaatuisen tunnelman. Levyn kappaleet ovat kuin runoja, joissa tärkeä viesti tai tunnelma on tiivistetty pieniin hetkiin.

N√§m√§ kappaleet ovat sellisti Hannu Kiiskille henkil√∂kohtaisesti merkityksellisi√§. S√§vellykset k√§tkev√§t sis√§√§ns√§ tarinoita, jotka muotoutuvat uudelleen jokaisen esityksen my√∂t√§ ‚Äď el√§vien kertomusten tavoin. Levyn mukana tuleva booklet tarjoaa pieni√§ kurkistuksia n√§ihin tarinoihin, avaten ikkunan musiikin ja tarinoiden maailmaan, t√§ydent√§en kuuntelukokemusta.

Songs by Christian Holmqvist kansikuva


Levynjulkaisukonsertti:

25.2.2024 klo 13
Balderin sali, Helsinki

Songs

Christian Holmqvistin sävellyksiä

Helsinkiläinen säveltäjä ja musiikkikirjoittaja Christian Holmqvist on kirjoittanut yksinlauluja pian kolmenkymmenen vuoden ajan. Vaihtelevat laulukielet - suomen ja ruotsin ohella mm. englanti, saksa, espanja ja italia - heijastavat säveltäjän laajaa lukeneisuutta. CD sisältää ensilevytyksiä teoksista, jotka on sävelletty levyllä esiintyville muusikoille. Runoilijanimiä ovat mm. Edith Södergran, William Shakespeare, Henry Parland ja Michelangelo. Luvassa on niin ekspressiivisen tummia kuin ironisia ja nostalgisia tunnelmia.

Lento yli auringon - Olli-Pekka Tuomisalon sävellyksiä
Levyn kansikuva


Levynjulkaisukonsertti:

11.11.2023 klo 18
Leppävaaran kirkko, Espoo

Lento yli auringon

Olli-Pekka Tuomisalon sävellyksiä

Saksofoninsoiton tohtori ja uuden musiikin ahkera esitaistelija Olli-Pekka Tuomisalo on muusikonuransa aikana työskennellyt lukemattomien säveltäjien kanssa ja hänelle onkin omistettu n. 100 saksofonisävellystä. Musiikillisesti rajattoman monipuolinen tausta on vääjäämättömästi johtanut kohti omaa säveltäjyyttä ja 2020-luvun kuluessa Tuomisalo on ehtinyt kirjoittaa jo useita teoksia muusikkoystäviensä inspiroimana. Näistä sävelistä voi aistia klassisen nykymusiikin, jazzin, funkin, metallin, viihteen ja musiikkiteatterin vaikutteita suodattuneena tekijänsä omaksi vilpittömäksi sävelkieleksi.

SpaceTaxi variations - Tero Toivonen
Levyn kansikuva


Levynjulkaisukonsertti:

Ei levynjulkaisukonserttia

SpaceTaxi variations

Tero Toivonen, french horn

Tää levy on sellainen lätkäkopin tuoksuinen kasvutarina Tikkurilan lähiöstä musiikin pariin.

Olisi ollut varmaan turvallisempaa täräyttää ilmoille levyllinen klassista tai uudempaa modernia käyrätorvimusiikkia MUTTA...

Mä olen saanut soittaa urani aikana n. 150 levyllä. Ne ovat aina olleet orkesterin tai jonkun muun projekteja. Tuli vihdoinkin aika ottaa riski ja tehdä jotain ihan täysin omaa. Uskallan luvata, että tällaista käyrätorvilevyä ette ole koskaan kuulleet.

bottom of page