top of page

SpaceTaxi variations

Tero Toivonen, french horn

RRCD

001

Tää levy on sellainen lätkäkopin tuoksuinen kasvutarina Tikkurilan lähiöstä musiikin pariin.

Olisi ollut varmaan turvallisempaa täräyttää ilmoille levyllinen klassista tai uudempaa modernia käyrätorvimusiikkia MUTTA...

Mä olen saanut soittaa urani aikana n. 150 levyllä. Ne ovat aina olleet orkesterin tai jonkun muun projekteja. Tuli vihdoinkin aika ottaa riski ja tehdä jotain ihan täysin omaa. Uskallan luvata, että tällaista käyrätorvilevyä ette ole koskaan kuulleet.

LA 1984
00:00 / 00:46
Helsinki 24
00:00 / 00:47
Goldilocks
00:00 / 00:31
Rakkauslaulu
00:00 / 00:35
SpaceTaxi variations

Levyn syvempi tarkoitus

Muusikon uralla usein katsotaan kovasti eteenpäin ja mietitään, millä tavalla CV täydentyisi uskottavalla tavalla uusien menestysten siivittämänä. Oma matkani muusikkona on vienyt minut moneen paikkaan, ja monenlaisia etappeja on saavutettu.

Tuhansien konserttien ja yli parinsadan levytyksen jälkeen pidän SpaceTaxi variation -levyäni muusikon urani merkittävimpänä saavutuksena. Jokainen kappale levyllä on kunnianosoitus minua eri aikoina ympäröineille ihanille ihmisille. Kuunnellessani levyä ajatukseni ovat aina niissä hetkissä ja ihmisissä, joista levyn tarinat kertovat, tai ihmisissä, joiden kanssa olen saanut levyn biisejä soittaa.

Minulle levyn tarkoitus ei ole osoittaa musiikillista osaamistani tai tuoda esiin loppuun asti hiottuja musiikillisia ideoita – tarkoituksena on ennemmin viedä ajatukset niihin onnellisiin päiviin, kun äiti ja isä olivat onnellisuuden ja turvallisuuden satama, niihin päiviin kun kesälomat mummolassa Riihimäellä olivat täydellisiä. Niihin päiviin kun rakkaan ystäväni Edun kanssa kuuntelimme Iron Maidenia mökin vintillä, niihin päiviin kun saimme nuoruuden pisimmän kotiarestin Riku-serkun kanssa kusemisesta yleisen saunan kiukaalle, niihin päiviin kun rakkaan kaverini Samulin kanssa yritimme iskeä tyttöjä Oriveden musiikkileirillä, niihin päiviin kun jääkiekkokopin hien haju oli paras tuoksu maailmassa ja lopulta näihin päiviin kun on jotain mitä kaiholla muistella.

Valtava kiitos hyvälle ystävälleni Matti Heinoselle ja luotsaamalleen Refrain Recordsille mahdollisuudesta tallentaa kokonaisuudeksi tämä muistojeni aikakapseli. Sinä taisit, Matti, olla ensimmäinen, joka näki tarinat nuottien takana. KIITOS!

Tero ”Doc-T” Toivonen

Kappale
Kesto
1.
Prologi
0:40
2.
Delay of Game
1:56
3.
Helsinki 24
3:15
4.
SpaceTaxi
4:13
5.
Sieltä täältä
3:36
6.
SpaceTaxi var. 1
4:24
7.
LA 1984
4:00
8.
SpaceTaxi var. 2
5:16
9.
Kukkakedon Vanda
4:45
10.
Goldilocks
4:42
11.
Rakkauslaulu
3:47
12.
Epilogi
0:45
yht. 41:25

Tekijätiedot

Säveltäjä: Tero Toivonen

Kappale 5 sävelletty yhdessä Saga Söderstömin kanssa.

Sovitukset: Tero Toivonen

Lisäksi eri kappaleiden sovituksia on ollut mukana tekemässä Saga Söderström, Arttu Takalo, Marzi Nyman, A. Elias, Aulis Pöyhönen, Antti Hakkarainen sekä Matti Suvela.

Levyllä soittavat eri kappaleissa Tero Toivosen lisäksi Matti Suvela, Marzi Nyman, Sami Koskela, Mariko Furukawa, Arttu Takalo, Arttu Unkari, Saga Söderström, Minna Pensola, Antti Tikkanen, Anna Hinkkanen, Roi Ruottinen, Juno, Maiju Kopra, T. Eerikäinen, Salla Pynssi sekä Niko Kumpuvaara.

Äänitys ja miksaus:
Matti Suvela (raidat 1, 2, 5, 7, 11, 12)
Matti Heinonen (raidat 3, 8, 10)
Juha Unkari (raidat 2, 4, 9)
Jukka Mertanen (raita 6)
Antti Suomalainen (raita 11)

Masterointi: Matti Heinonen

Valokuvaaja: Riitta Sourander
Graafikko: Marko Pasanen


Mainintoja

"Refrain Records julkaisi käyrätorvisti Tero Toivosen mielenkiintoisen cross-over uutuuden SpaceTaxi variations. Äänitteen musiikki yllättää, jopa koukuttaa ja yhteistä kaikelle on käyrätorvi."

https://www.lukusali.fi/index.html?p=Sulasol&i=64dad00a-8485-11ee-bd15-00155d64030a

bottom of page