top of page

Pro Audilesta on kirjoitettu useampikin lehtiartikkeli. Löydät kaikki artikkelit kootusti tämän sivun alaosasta.

Kuva Matti Heinosesta

Matti Heinonen

Pro Audilen perustaja, omistaja ja koko yrityksen sydän on Matti Heinonen. Jo nuorena poikana hänen intohimonsa oli musiikin ja äänitteiden parissa, asuihan hän Ahti Sonnisen naapurissa ja sai lainata häneltä jopa vinyylilevyjä. Niinpä lupaava urheilu-ura vaihtui kuorolauluun Cantores Minores -kuoron riveissä. Siitä lähti kipinä itse musiikin tekemiseen ja teoria ja kuoromusiikki tulivat tutuiksi. Kutsuipa Hoffman vielä äänenmurroksen jälkeen laulamaan Radion nuorisokuoroon sen loppumiseen asti. Merkittäviä oppi-isejä äänittämisen saloihin Matille ovat olleet Robert de Godzinsky ja Pekka Savijoki.

Nyt, pitkän ajan jälkeen, yli 30 vuoden äänittäjäkokemuksella, yli 1 000 CD:n ja vielä useamman livekonsertin äänittämisen jälkeen, Heinonen toimii myös Sibelius-Akatemiassa musiikkiteknologian lehtorina vastaten klassisen musiikin äänittämisen opettamisesta. Matti Heinonen on toiminut myös taiteellisena tuottajana lukuisilla levyillä ja auttaakin mielellään esimerkiksi levyn suunnitteluvaiheessa aikataulujen, työjärjestyksen ja äänityspaikan suunnittelussa.

Voit halutessasi lukea Matista lisää Sulasolin lehdestä 1/16 artikkelista Äänittäjäksi onnekkaiden sattumien kautta.

Sofia Riippi

Sofia on ollut arvokas osa tiimiämme vuodesta 2019 lähtien, tuoden mukanaan raikkautta ja innovatiivisuutta yrityksemme toimintaan. Hän on osoittanut vahvaa ja monipuolista osaamista eri projekteissa, joihin hän on osallistunut.

Sofian merkittävimpiin saavutuksiin tuottajana kuuluu sello/piano -levy, joka syntyi Arto Noraksen ja Ralf Gothónin kanssa. Lisäksi hän oli mukana Miljoonasateen ja Jyväskylä Sinfonian Askeleet kahdelle -yhteistyöprojektissa, jossa hän vastasi orkesteriosuuksien tuottamisesta.

Sofia on myös avainroolissa, kun puhutaan striimausten visuaalisesta ilmeestä, sillä hän kantaa vastuun tehtävistä kuvista. Hänellä on vahva visuaalinen silmä ja kyky yhdistää musiikki ja siihen sopiva kuvakerronta, jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman ehyt.

Lisäksi Sofia on mukana uuden levy-yhtiömme Refrain Recordsin toiminnassa, missä hän antaa panoksensa projektien suunnittelussa kokonaisuudeksi. Hänen aktiivinen otteensa ja kyky nähdä suuret linjat tekevät hänestä luontevan osan innovatiivisten musiikkihankkeiden suunnittelua.

Sofia on paitsi musiikin ammattilainen myös innostava opettaja, kuoronjohtaja ja tanssija. Hän on lähitulevaisuudessa valmistumassa musiikkikasvatuksen maisteriksi. Hän on persoonaltaan positiivinen ja innostava, ja hänen pedagoginen näkemyksensä yhdistettynä monipuoliseen musiikilliseen osaamiseen tekevät hänestä korvaamattoman voimavaran tiimissämme.

[ Kuva Sofia Riipistä ]
Lehtiartikkelit
bottom of page