top of page
Kuva Matti Heinosesta

Matti Heinonen

Pro Audilen perustaja, omistaja ja koko yrityksen sydän on Matti Heinonen. Jo nuorena poikana hänen intohimonsa oli musiikin ja äänitteiden parissa, asuihan hän Ahti Sonnisen naapurissa ja sai lainata häneltä jopa vinyylilevyjä. Niinpä lupaava urheilu-ura vaihtui kuorolauluun Cantores Minores -kuoron riveissä. Siitä lähti kipinä itse musiikin tekemiseen ja teoria ja kuoromusiikki tulivat tutuiksi. Kutsuipa Hoffman vielä äänenmurroksen jälkeen laulamaan Radion nuorisokuoroon sen loppumiseen asti. Merkittäviä oppi-isejä äänittämisen saloihin Matille ovat olleet Robert de Godzinsky ja Pekka Savijoki.

Nyt, pitkän ajan jälkeen, yli 30 vuoden äänittäjäkokemuksella, yli 1 000 CD:n ja vielä useamman livekonsertin äänittämisen jälkeen, Heinonen toimii myös Sibelius-Akatemiassa musiikkiteknologian lehtorina vastaten klassisen musiikin äänittämisen opettamisesta. Matti Heinonen on toiminut myös taiteellisena tuottajana lukuisilla levyillä ja auttaakin mielellään esimerkiksi levyn suunnitteluvaiheessa aikataulujen, työjärjestyksen ja äänityspaikan suunnittelussa.

Voit halutessasi lukea Matista lisää Sulasolin lehdestä 1/16 artikkelista Äänittäjäksi onnekkaiden sattumien kautta.

Sofia Riippi

Sofia on loistava lisä meidän tiimiimme. Hän on tuonut mukanaan paljon nuorennusta ja uusia ajatuksia yrityksen toimintaan. Vahva pedagoginen näkemys, monipuolinen musiikillinen osaaminen ja alati positiivinen mieli ovat olleet Sofian tavaramerkkejä. Piakkoin musiikkikasvatuksen maisteriksi valmistuva Sofia on myös kuoronjohtaja, pianonsoiton opettaja ja taitava tanssija.

[ Kuva Sofia Riipistä ]
bottom of page